Yritys

Vahvempi, terveempi, kivuttomampi ja taitavampi keho ja mieli.

Fysioterapiassa autamme sinua voimaan paremmin, saavuttamaan optimaalisen liikunta- ja toimintakyvyn ja löytämään omat voimavarat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin polulla. Keinoina käytämme manuaalista terapiaa, terapeuttista harjoittelua, psykofyysisiä fysioterapiamenetelmiä, neuvontaa ja ohjausta.

Fysioterapian eettiset periaatteet sekä lait ja asetukset ohjaavat toimintaamme.

Henkilökunnan osaaminen ja pätevyys on meille tärkeää. Pidämme ammattitaitoamme yllä ja päivitämme tietojamme säännöllisellä täydennyskoulutuksella. Arvostamme asiakkaitamme ja haasteellista työtämme, jossa vuorovaikutus on tärkeää. Seuraavat ominaisuudet kuvaavat toimintaamme: ihmistä arvostava, salliva, osaava, positiivinen, hymyilevä, yhteistyökykyinen, joustava, palveluhenkinen ja uudistuva. Teemme jatkuvasti työtä laadun parantamiseksi. 

Käyttämiämme työkaluja ovat haastattelu, havainnointi, mittaaminen, testaukset, manuaalinen tutkiminen, fasilitointi, pehmytkudoskäsittelyt, nivelmobilisoinnit, nivelmanipuloinnit, faskiakäsittelyt, stabiloiva harjoittelu, Kinetic Control, OMT, CRYO-ultrakylmähoito, askelanalyysi, FootBalance-pohjalliset, allasterapia, neurologinen kuntoutus, terapeuttinen harjoittelu, äitiysfysioterapia, psykofyysinen fysioterapia, EFT-terapia, liikuntaan ohjaaminen, kuntosaliohjaus, teippaukset, kotikäynnit ja geriatrinen fysioterapia. Myös Spiraalistabilaatio-menetelmä, Physio Pilates ja Footbic löytyvät työkalupakistamme. 

Haminan Fysioterapia on paikkakunnalla jo pitkään toiminut arvostettu, paikallinen ja yksityinen pienyritys. Yrityksen omistaa Minna Setälä, joka sai vuonna 2023 Haminan Yrittäjien myöntämän vuoden yrittäjä-palkinnon! 

Haminan Fysioterapia sijaitsee Linnoituksen Uimahallin 4. kerroksessa.

Olemme täällä sinua varten!

Palvelut

YKSILÖFYSIOTERAPIA

Yksilöterapiassa tutkitaan, kuunnellaan, kosketaan ja ohjataan - yksilöllisesti

OMT-FYSIOTERAPIA

OMT perustuu tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn

NEUROLOGINEN FYSIOTERAPIA

Neurologisella fysioterapialla hoidetaan neurologisen sairauden aiheuttamaa toimintakyvyn rajoittumista

ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Äitiysfysioterapiaa odotusaikana sekä synnytyksen jälkeen

KELAN VAATIVA LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

Vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta alle 65-vuotiaille

HARJOITTELUTERAPIA

Kinetic Control / Performance Matrix

NCF-ULTRAKYLMÄHOITO, NEUROSONIC-HOITO

NCF-ultrakylmähoito käynnistää tehokkaasti luonnonmukaiset hoitomekanismit

FOOTBALANCE YKSILÖLLISET POHJALLISET

Footbalance-pohjallisilla lisää suorituskykyä

KOTIKÄYNNIT

Hyvinvointia edistävät kotikäynnit

MYYTÄVÄT TUOTTEET

Terveyttä parantavat tuotteet

AKUPUNKTIO

Tehokas kivunlievitysmenetelmä

FOOTBIC, SPIRAALISTABILAATIO, PHYSIOPILATES, MODERN NORDIC WALKING
Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia perustuu kokemukselliseen oppimiseen, minkä avulla asiakas saa selviytymiskeinoja ja ratkaisumalleja elämäänsä.

HINNASTO

FYSIOTERAPIA

30 min

55€

45 min

60€

60 min

71€

(myös etänä)

OMT-FYSIOTERAPIA

30 min

60€

45 min

71€

60 min

83€

YKSILÖLLINEN ALLASTERAPIA

SIS. UIMAHALLIMAKSUN

45 min

110€

60 min

138€

Muut

AKUPUNKTIO

Fysioterapiahinta + 3€

ULTRAKYLMÄHOITO

Fysioterapiahinta + 5€

KOTIKÄYNNIT

Fysioterapiahinta +50 %

POHJALLISPAKETTI

alk. 175 €

sis. askeltutkimuksen, pohjallisten valmistuksen, harjoitusohjeet

HUIPPUKYLMÄHOITO (CRYO) TAI PELKÄT TEIPPAUKSET

10-29 €

(riippuen kohteesta)

NEUROSONIC-hoito

30,00 €

5 x sarja 100,00 €

Maksutapana pankkikortti, lasku, käteinen, ePassi, SmartumPay sekä Edenred.

Käyntihintoihin sisältyvät teippaukset ja sähköhoito. Hieronta fysioterapian hinnoilla.
Tuotteet: jumppakuminauhat, tasapainolaudat, kinesio- ja dynamicteippirullat, kylmägeelit, kylmäpakkaukset, Footbic-pallot, tukikaulurit, vaivasenluunauhat, OS1st kompressiotuotteita, pienharjoitteluvälineitä ym.

Kysy tarkemmin tuotteista 

040 3100 541.
Kysy myös luento- ja asiantuntijapalveluitamme sekä TYHY-ohjelmaa yrityksille.
Ota yhteyttä Minna Setälä 040 3100 541

Toimistomaksu laskutusasiakkaille 5 €
Terveyspalvelut ALV 0%
Ryhmänohjaus ALV 14%
Tuotteet ALV 24%

HENKILÖSTÖ

Kinetic Control, Fysioterapeutti, yrittäjä, Tuki- ja liikuntaelinoireiden fysioterapia

Minna Setälä

Olen paikkakunnalta kotoisin oleva fysioterapeutti ja tämän firman omistaja/yrittäjä. Yrittäjätaipaleeni aloitin jo vuonna 1991, kun kahden fysioterapeuttikollegan kanssa ostin Haminan Lääkintävoimistelu-nimisen yrityksen. Jatkuvan kouluttautumisen lisäksi vuosiin on kuulunut tuhansia kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu asiakastyötä sekä yrityksen kehittämiseen liittyvää hallinnollista työtä. Arvostan työtäni fysioterapeuttina ja haluan kehittyä työssäni edelleen. Kun on perspektiiviä katsoa alaa vuosikymmeniä taaksepäin ja halu seurata aikaansa ja uusia tutkimuksia, niin osaa keskittyä fysioterapiassa olennaiseen. Trendit tulevat ja menevät, mutta perusasiat pysyvät! Ihminen on kokonaisuus: asento, ryhti ja liike niin arjessa, harrastuksissa kuin työssäkin vaikuttaa hyvinvointiin, mutta psykososiaalinenkin puoli on otettava huomioon. Mottoni: ”Keep it simple!” ei tarkoita asioiden yksinkertaistamista, vaan yksinkertaisten asioiden syvällistä ja tarkkaa huomioonottamista, tutkimista ja hoitamista. Fysioterapian työkaluna manuaalisen terapian lisäksi käytän Kinetic Control-konseptia, joka sovellettuna sopii myös neurologisten asiakkaiden kuntouttamiseen. Tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäiseminen ja niiden hoitaminen on kuitenkin erityisosaamistani. Fysioterapia on vuorovaikutusta ja tavoitteeni on luoda kohtaamisesta avoin ja luottamuksellinen tilanne. Vapaa-aikani yritän käyttää monipuolisesti liikkuen sekä ystävistä, perheestä ja luonnosta nauttien. Urheiluseuratyö on ollut elämäntapa, josta olen vuosien saatossa saanut paljon kokemuksia, elämyksiä ja ystäviä.

OMT-fysioterapeutti, Kinetic Conrol, Movement Specialist

Sari Johansson

Olen kokenut (työkokemus 30 vuotta) tuki- ja liikuntaelinsairauksiin erikoistunut OMT-fysioterapeutti. Haminan Fysioterapiassa toimin ammatinharjoittajana torstaisin ja perjantaisin. Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin minut tavoittaa Helsingistä, Ruoholahden Terveystalosta. Keskityn työssäni asiakkaan fyysisen toimintakyvyn tarkkaan arviointiin, koko kehon hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja hoitamiseen sekä kehon toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn. Menetelminä käytän pääasiassa manuaalista terapiaa ja terapeuttista harjoittelua, kuten Kinetic Control- ja Matrix Movement -konsepteja (liikeanalyysi). Käyttämäni konseptit pohjautuvat tieteelliseen näyttöön ja faktoihin. Ryhdin, kehon lihastasapainon sekä asento- ja liikekontrollin häiriöiden testauksessa ja harjoittamisessa energiani pääsee valloilleen. Hoitotilanteesta pyrin luomaan luottamuksellisen ja lämpimän vuorovaikutus- ja oppimistapahtuman. Kilpavoimistelutaustani ja tanssiharrastukseni myötä innostukseni kehon toimintaan ja toimimattomuuteen on aito ja aina ajankohtainen. Työni ja harrastukseni kulkevat siten sujuvasti käsi kädessä ja uskon kiinnostukseni välittyvän myös asiakkailleni. Erityisosaamistani ovat purenta-, niska- ja yläraajaongelmat sekä lanneselkä-, lantio- ja alaraajaongelmat. Fysioterapian eettiset periaatteet ovat minulle tärkeitä ja siksi huomioin asiakkaiden toiveet ja tarpeet vastaanotollani ensisijaisesti.

Fysioterapeutti

Eliisa Miettinen

Olen Eliisa Miettinen Haminasta. Kiinnostukseni fysioterapiaa kohtaan alkoi vuonna 2001, kun olin harjoittelijana fysiatrian yksikössä Kymenlaakson keskussairaalassa. Ymmärsin jo silloin, että haluan oppia kuntouttamaan ihmisiä kokonaisvaltaisesti fysioterapian keinoin. Päädyin 2002 hierojakouluun, josta valmistuin 2003 koulutetuksi hierojaksi. Jatkoin opiskelemista ja muutin Lahteen, josta valmistuin fysioterapeutiksi (AMK) 2006. Työurani vuoteen 2020 asti olen tehnyt pääasiassa Haminan sairaalan vuodeosastolla. Sain kuntouttaa mitä moninaisimpia sairauksia ja leikkauksia kohdanneita ihmisiä moniammatillisesti yhdessä hoitajien ja lääkärien kanssa. Erilaiset sairaudet tulivat tutuiksi ja sitä myötä arvostus terveyden ylläpitämistä kohtaan kasvoi. Fysioterapeutin tehtävä on toimia opettajana ja mahdollistajana, mutta pääroolissa on asiakas, joka saa loistaa ja kokea onnistumisen kokemukset sekä oppia uutta. Haminan Fysioterapiassa hoidan pääasiassa neurologisia asiakkaita ja äitiasiakkaita. Olen myös suorittanut psykofyysisen fysioterapian koulutuksen, josta olen todella innostunut. Voit lukea siitä lisää palvelut-osiossa. Kinetic Control-kurssit on myös aloitettu ja olen jatkanut äitiysfysioterapiaan ja -liikuntaan perehtymistä. Työnkuvaani kuuluvat myös kotikäynnit, joten työni on hyvin liikkuva eikä mikään päivä ole samanlainen – Tervetuloa vastaanotolleni.

Fysioterapeutti

Tiia Tiainen

Hei - olen Tiia Tiainen Elimäeltä. Valmistuin fysioterapeutiksi (AMK) vuonna 2010 Lappeenrannasta. Tämän jälkeen olen työskennellyt pääasiassa yksityisellä sektorilla. Ammattitaitoani olen täydentänyt erilaisilla kursseilla. Erikoisosaamista minulla on mm. leikkausten jälkeisestä kuntoutuksesta, akupunktiosta, ikääntyneiden fysioterapiasta sekä FootBalance Medical-pohjallisista. Kiinnostuksen kohteeni ovat tuki- ja liikuntaelinongelmissa sekä leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa. Täällä Haminan Fysioterapiassa toimin ammatinharjoittajana kolmena päivänä viikossa: maanantaista keskiviikkoon. Myös kotikäynnit onnistuvat. Haminassa työskentelyn lisäksi teen myös eläinfysioterapiaa Kymenlaakson alueella sekä työllistän itseäni taiteella. Teoksiani on enemmän nähtävillä somessa Tiiatiart.

AJANKOHTAISTA

Minna Setälän ja Sari Johanssonin yhteinen terveysliikuntayritys Physio Pro Studios tarjoaa mm. PhysioPilates- ja Spiraalistabilaatio-tunteja.   Minna Setälän ja Sari Johanssonin yhteinen terveys